دسته بندی خدمات خود را انتخاب کنید
بازرسی آسانسورهای صنعتی یک بازرسی دقیق بصری و عملیاتی است که طی آن تمام اجزای آسانسورهای صنعتی برای تعیین وضعیت آنها مورد بررسی قرار می گیرد. بازرسی آسانسورهای صنعتی اغلب به صورت شش ماهه یا سالانه بر اساس الزامات مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار و الزام وزارت کار ایران توسط مشاورین ذی صلاح انجام می شود.
رسپینا دارای قابلیت بازرسی و صدور تأییدیه ایمنی وگواهی سلامت و ایمنی انواع آسانسورهای صنعتی از جمله: هیدرولیک، کششی و یا خدماتی و نفربر می باشد.
• بازرسی مداوم و نگهداری منظم سبب افزایش ایمنی و عملکرد بهینه تجهیز می گردد، و سبب کاهش هزینه های تعمیرات و نگهداری و بالابردن عمر و عملکرد بهینه آسانسورهای صنعتی می گردد.
• حصول اطمینان از سلامت فنی و ایمنی آسانسورهای صنعتی
• رعایت مقررات و الزامات جهت اخذ استانداردهای لازم همچون ایزو 9001 و سیستم های مدیریت کیفیت
• کاهش خطرات ناشی از حوادث آسانسورهای صنعتی و یا سقوط بار و در پی آن حوادث ناشی از کار: مرگ و میر، جراحات، نقص عضو و آسیب به بار
بررسی ساختار کلی تجهیز و وضعیت پین ها، پیچ ها و تیرها
بررسی صحت و اطلاعات پلاک مشخصات آسانسورهای صنعتی
بررسی وضعیت موتور آسانسور و مکانیزم پاراشوت و گاورنر
بررسی نحوه عملکرد قرقره ها، کابل جمع کن و همچنین بررسی مکانیزم های گردشی
بررسی وضعیت موتورخانه، چاه، چاهک، ضربه گیرها، بالا و کف کابین
بررسی وضعیت کابل برق از لحاظ: پارگی، اتصالی، قطعی و در نهایت وضعیت نگهداری آن بررسی می گردد.
بررسی وضعیت موتور، گیربکس، عملکرد ترمز و تعمیر و نگهداری آنها
بررسی عملکرد سیستم های کنترلی و میکروسوئیچ ها، عملکرد کلید کنترل و ESD، کلیدهای داخل کابین و عملکرد لودسل ها و کنتاکتورها
بررسی و ارزیابی وضعیت عملکردی و بررسی نحوه و صحت عملکرد
بررسی وضعیت هشدارها، آژیر و چراغ ها
بررسی وضعیت صدا و ارتعاش در هنگام کار
بررسی مسیرهای دسترسی امن به کابین
تست بار استاتیک طبق ظرفیت اسمی
آسانسور یکی از ابزارهای مهم و در عین حال کاربردی در مکانهای مختلف است. شاید در گذشته تقاضای مردم برای استفاده از آسانسور بسیار افزایش پیدا کرده است؛ ولی این موضوع نباید باعث شود تا گواهی ایمنی آسانسور با استانداردهای نامناسبی اخذ گردد. الزام بازرسی آسانسورهای صنعتی و مسکونی آنقدر زیاد است که اگر این کار به صورت تخصصی انجام نشود، ممکن است شاهد بروز مشکلات بسیار مختلفی باشیم. به همین خاطر، در حال حاضر بازرسی ادواری آسانسور و اولیه از همان ابتدای راه اندازی آسانسورها انجام شده و میتواند کارایی بسیار زیادی نیز داشته باشد.
آسانسور یک وسیله جابجایی افراد در بین طبقات است که در حال حاضر در اکثر مراکز شاهد به کار رفتن آن هستیم. چندین سال است که آسانسور به کشور ایران وارد شده و در طی این سالها نیز تقاضای مردم برای استفاده از امکانات آسانسور به شدت زیاد شده است. آسانسور با جان انسانها در ارتباط است. اگرچه در بسیاری از مجموعهها، بازرسی آسانسورهای هیدرولیک و غیر هیدرولیک به صورت منظم انجام میشود. حتی از همان ابتدای ورود آسانسور به کشور ایران نیز، دریافت به یک الزام تبدیل شده شد؛ اما هنوز هم در سالهای اخیر شاهد بروز حوادث مختلفی بودهایم. اگرچه این حوادث کمتر منجر به خسارات جانی و فوتی شدهاند، اما باز هم قابل توجه میباشند.
این موضوع باعث شده تا در کشور ایران، دریافت گواهی ایمنی آسانسور به یک اجبار تبدیل شود. الزام بررسی آسانسور به قدری زیاد است که اگر این کار به صورت منظم و دورهای انجام نشود، نمیتوانیم شاهد کیفیت بالای آسانسورها باشیم. همین موضوع ایجاب میکند که بازرسی آسانسور از همان ابتدا به صورت مشخص و دورهای انجام شود تا احتمال بروز حوادث ناگوار در اثر استفاده از آسانسور کاهش پیدا کند.
الزام بازرسی آسانسور نه تنها برای آسانسورهای صنعتی، بلکه برای آسانسورهای مسکونی نیز زیاد است. در واقع تفاوتی وجود ندارد که آسانسور در چه جایی و با چه میزان رفت و آمدی مورد استفاده قرار میگیرد. مهم است که با انجام بازرسی ادواری آسانسور از بروز حوادث ناگوار که بسیار خطرناک هستند، جلوگیری کرد.
بازرسی آسانسور با هدف جلوگیری از بروز حوادث انجام میشود. نیز پس از انجام بازرسی آسانسورهای هیدرولیک و غیر هیدرولیک به افراد ارائه میگردد. اگر به عنوان مهندس ساختمان سازی و یا فرد ارائه دهنده خدمات بالابری فعال هستید، میتوانید اقدام به استفاده از خدمات بازرسی آسانسور نمایید.
در نظر داشته باشید که بازرسیهایی که برای آسانسور انجام میشود، به دو شکل است. اولین شکل بازرسی اولیه بوده که با نام استاندارد اولیه شناخته میشود، دومین شکل نیز بازرسی ادواری آسانسور بوده که به صورت دورهای انجام میگردد. انجام هر دو نوع بازرسی آسانسورهای صنعتی و غیر صنعتی اجباری بوده و مزایای زیادی را به همراه دارد.
اولین مرحله برای راه اندازی آسانسور، دریافت گواهی ایمنی آسانسور و استاندارد اولیه آن است. پس از اینکه مراحل نصب آسانسور به اتمام رسید، نوبت به بررسی و بازرسی آسانسورهای هیدرولیک میرسد. کارشناس مربوط به طول دقیق آسانسورها را بررسی میکند تا سلامت و کیفیت آسانسور تشخیص داده شود. سپس بر اساس آن، گواهی استاندارد اولیه برای راه اندازی آسانسور دریافت میشود. این گواهی در واقع گیاهی است که میتواند باعث شود تا شما بتوانید اقدام به دریافت گواهی پایان کار کنید. در صورت نداشتن استاندارد اولیه، به هیچ وجه گواهی پایان کار صادر نخواهد شد.
در نظر داشته باشید که دریافت استاندارد و گواهی ایمنی استاندارد ضروری است. قبل از اینکه آسانسور در ساختمان مورد استفاده قرار گیرد، باید حتما دریافت گردد. بر اساس قانون، هر یک از مالکین ساختمانها، پس از اینکه مراحل دریافت پایان کار ساختمان را انجام دادند؛ باید اقدام به دریافت استاندارد آسانسور کنند. گواهی ایمنی آسانسوری که برای گرفتن پایان کار ساختمان صادر میشود، همان استاندارد اولیه آسانسور میباشد.
متاسفانه برخی از حوادث ناشی از آسانسور، به دلیل این است که پس از راه اندازی آسانسور و دریافت، افراد توجهی به سرویس دورهای و نگهداری از آسانسور ندارند که این موضوع میتواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.
بازرسی ادواری آسانسور با هدف جلوگیری از این حوادث انجام میشود. در واقع به غیر از اینکه باید بازرسی آسانسورهای هیدرولیک در همان ابتدا انجام شود، لازم است که به صورت سالانه نیز مراحل بازرسی استاندارد ادواری آسانسور نیز انجام گیرد. در این صورت اطمینان حاصل میشود که هنوز آسانسور دارای استانداردهای لازم برای کار کردن در یک ساختمان میباشد.
گواهی ایمنی آسانسور که به صورت ادواری ارائه میشود، به منظور اطمینان داشتن از سرویس و نگهداری از آسانسور در طول سالهای مختلف است. در واقع، افرادی که دارای دورهای هستند، اثبات میکنند که آسانسورهای ساختمانهای مسکونی آنها به صورت منظم سرویس و نگهداری شدهاند و هیچ مشکلی در آنها وجود ندارد.
هر آسانسور باید حداقل سالی یک بار توسط کارشناس سازمان استاندارد بازرسی شود. در صورتی که در هنگام بازرسی ادواری آسانسور مشکلی وجود نداشت، گواهی بازرسی آسانسورهای هیدرولیک یا همان استاندارد ارائه میشود. این بازرسی از آسانسورها به صورت دورهای نقش بسیار مهمی در تامین امنیت دارد و میتواند از بروز مشکلات مختلف نیز جلوگیری کند.
طبق قانون، اخذ گواهی استاندارد ادواری برای آسانسور از دید قانون اجباری نیست. بنابراین، حتی اگر مالک ساختمانی از خدمات بازرسی ادواری آسانسور چشم پوشی کند، مشکلی به وجود نمیآید. با این حال به دلیل اینکه هر گونه حادثهای در آسانسور میتواند مسئولیت زیادی را برای مالک به دنبال داشته باشد، لازم است که حتما از نظر فنی مراحل دریافت گواهی بازرسی آسانسورهای هیدرولیک انجام شود.
برای دریافت گواهی بازرسی آسانسورهای هیدرولیک لازم است که مراحل خاصی را انجام دهید. در برخی از موارد آنقدر این مراحل زمان گیر و سخت میشوند که نمیتوان به راحتی از پس انجام آنها برآمد. به همین خاطر معمولا دریافت گواهی ایمنی آسانسور برون سپاری میگردد تا افراد بتوانند با خیالی راحت، مراحل اخذ گواهی بازرسی آسانسورهای هیدرولیک را انجام دهند.
برای اینکه بتوانید با توجه به الزام بازرسی آسانسور، اقدام به دریافت استاندارد و گواهی ایمنی برای آسانسور کنید، باید طبق مراحل زیر پیش بروید. تک تک مراحل باید به صورت تخصصی و اصولی انجام شوند تا شاهد بروز مشکلات خاصی نباشید.
اولین مرحله برای دریافت گواهی ایمنی آسانسور، راه اندازی کامل آسانسور است. در این مرحله باید تمامی عملیات ساختمان به اتمام رسیده باشد تا بتوان عملیات نصب آسانسورها را انجام داد.
پس از اینکه آسانسور به طور کامل راه اندازی شد، نوبت به ارسال رو نوشت کارت ملی متقاضی و صفحه اول پروانه ساختمان به شرکت آسانسور طرف قرارداد میرسد. پس از انجام این کار، میتوانید اقدام به دریافت استاندارد آسانسور کرد که برای این کار حتما باید در سامانه اخذ استاندارد آسانسور ثبت نام کنید و کد رهگیری را دریافت نمایید. برای این کار لازم است که هزینه بازرسی آسانسورهای صنعتی و غیر صنعتی توسط کارفرما پرداخت گردد و فرم آن به شرکت ارائه شود.
پس از اینکه در سامانه مراحل ثبت نام را انجام دادید، یک زمان برای بازرسی آسانسورهای هیدرولیک مشخص میشود. بازرسی آسانسور با حضور نماینده شرکت آسانسور طرف قرارداد انجام شده و از طرف بازرس نیز تایید میگردد. اگر آسانسور دارای ایرادات خاصی باشد، بازرس آن را یادداشت میکند. این ایرادات که در هنگام بازرسی آسانسورهای صنعتی و غیر صنعتی نوشته میشود، باید توسط مالک و کارفرما برطرف شوند. در نهایت زمانی گواهی بازرسی آسانسورهای هیدرولیک به افراد داده میشود که تمامی ایرادات برطرف شده باشند و برای کارشناس نیز این موضوع اثبات شود.
اگرچه مهمترین مرحله برای دریافت گواهی ایمنی آسانسور، دریافت تاییدیه از کارشناس است؛ اما برای اینکه کارشناس و شرکت بازرسی مطمئن شوند که آسانسورها به صورت منظم بررسی میشوند، باید قرارداد یکساله سرویس آسانسور و بیمه آسانسور که توسط شرکت با کارفرما بسته میشود، به شرکت بازرسی ارسال شود.
در نهایت پس از اینکه تمامی مراحل مربوط به بازرسی آسانسورها انجام شد، نوبت به صدور گواهی ایمنی آسانسور میرسد. این گواهی تایید استاندارد آسانسور توسط شرکت بازرسی صادر میشود و کاملا معتبر خواهد بود.
الزام بازرسی آسانسورهای صنعتی و غیر صنعتی باعث شده تا همه کارفرماها و مهندسین به دنبال کوتاهتر کردن مراحل اخذ گواهی بازرسی آسانسورهای هیدرولیک باشند. مهمترین اقدامی که باید بدین منظور انجام شود، آماده کردن مدارک مورد نیاز جهت بازرسی آسانسورهای صنعتی و غیر صنعتی است. در ادامه به مدارکی که برای بازرسی آسانسورهای صنعتی و مسکونی مورد نیاز هستند، اشاره میکنیم.
• فرم بازرسی استاندارد (از طرف شرکت نصاب تهیه میشود.)
• فرم تاییدیه ناظر ساختمان (از طرف کارفرما تهیه میشود.)
• نقشه و محاسبات آسانسور (از طرف شرکت نصاب تهیه میشود.)
• بیمه نامه آسانسور (از طرف شرکت نصاب تهیه میشود.)
• تصویر قرارداد (از طرف شرکت نصاب تهیه میشود.)
• کپی پروانه ساختمان کارفرما
• فرم ۶ توسط کارفرما کامل میشود.
برای اینکه بتوانید اقدام به دریافت گواهی ایمنی آسانسور کنید، باید در ابتدا بدانید که بازرسی ادواری آسانسور و بازرسی اولیه، با بررسی دقیق آسانسور انجام میشود. بدیهی است که هر چقدر بازرسی به صورت تخصصی و اصولیتر باشد، سختگیریهای بیشتری انجام میشود؛ ولی ایمنی نهایی آسانسور افزایش پیدا خواهد کرد. از جمله قسمتهای قابل بررسی در هنگام بازرسی ادواری آسانسور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• تست شاقول بودن موتور گیربکس آسانسور
• انجام تست کشش سیم بکسلهای روی فلکه اصلی گیربکس
• یکسان بودن فشار سیم بکسل ها
• تست سرخوردگی سیم بکسلهایی که روی فلکه اصلی قرار دارند.
• تست پلمپ گاورنر
• کنترل حفاظ گاورنر
• کنترل زاویه سیم بکسل و فلکه
• تست اصطکاک سیم بکسل
• نصب بودن گارد یا حفاظ سیم بکسل ها
• وجود پلاک سازنده گاورنر و مشخصات فنی آن
• تست و کنترل سیستم ترمز
• تست مکش مناسب هواکش موتورخانه
• لغزنده نبودن کف موتورخانه
• علامت گذاری تراز توقف روی سیم بکسل ها
• نصب شدن علامت گردش پولی موتور یا همان نشان چپ و راست
• اجرای صحیح بتن ریزی سقف
• وجود لبه ۵ سانتی دور حفرههای عبور سیم بکسل و کابلهای مختلف
• نصب قلاب سقف و قرار داشتن پلاک تناژ قلاب سقف
• نصب دستورالعمل نجات اضطراری در موتورخانه برای خارج کردن مسافرین
• وجود کلید درب طبقات جنب راهنمای نجات اضطراری
• مناسب بودن روشنایی موتورخانه آسانسور
• عدم وجود وسایل اضافی در موتورخانه آسانسور
• وجود پله مناسب برای رفتن روی سقف چاه
• تست تایم تراول
• تست کنترل فاز
• تست و کنترل سیستم برق اضطراری کابین در تابلو و باطری آن
• وجود حفاظ مناسب برای گاورنر
• در صورت وجود دریچه اضطراری چاه آسانسور در موتورخانه، انجام تست میکروسوئیچ دریچه
• تست باز شو دریچه اضطراری در موتورخانه که بدون نیاز به کلید از موتورخانه باز شود
• اختلاف سطح کف موتورخانه با روی سقف چاه
• الصاق پلاک شماره آسانسور (برای موتورخانههای دارای بیش از 1 آسانسور)
• الصاق پلاک شماره تابلو کنترل
• الصاق پلاک شماره تابلو برق سه فاز هر آسانسور
• وجود دریچه در کف موتورخانه جهت حمل کالا (برای موتورخانههای دارای بیش از 1 آسانسور)
• نصب نرده دور دریچه کف
• تست و ثبت شماره تجهیزات نصب شده در موتورخانه و تطبیق آنها با اطلاعات ارائه شده
• تست کلیدهای حرارتی تابلو
بسیاری از افراد تصور میکنند که گواهی ایمنی آسانسور و استاندارد آن میتواند با هم مشابه باشد؛ اما واقعیت این است که اصلا این چنین نیست. الزام بازرسی آسانسور ایجاب میکند که حتما گواهی ایمنی آسانسور برای آسانسور دریافت شود تا آسانسور بتواند کارایی خوبی داشته باشد. حال ممکن است آسانسور دارای گواهی ایمنی باشد، ولی استاندارد آسانسور نداشته باشد.
توصیه میشود که حتما بازرسی ادواری آسانسور انجام شود تا از کیفیت و سلامت آسانسور اطمینان حاصل گردد. در غیر این صورت ممکن است که حوادثی در حین استفاده از آسانسور به وجود بیاید که کاملا غیر جبران باشند.
الزام بازرسی آسانسورهای هیدرولیک به قدری است که شما باید حتما تا جای ممکن این کار را به صورت تخصصی انجام دهید. بازرسی آسانسورهای هیدرولیک توسط شرکتها و افراد متخصص انجام میشود تا از ایمنی آسانسورهای هیدرولیک اطمینان حاصل گردد.
بنابراین، لازم است که حتما برای بازرسی آسانسورهای هیدرولیک از ابزارهای مخصوص و حرفهای استفاده شود. شرکتهای تخصصی زیادی با توجه به الزام بازرسی آسانسور روی کار آمدهاند که بازرسی آسانسورهای هیدرولیک را به صورت تخصصی انجام میدهند. در این صورت هم اخد گواهی ایمن برای آسانسور سریعتر انجام میشود، هم میتوان با توجه به الزام بازرسی آسانسور از مزایای بازرسی بهره مند شد.
بازرسی آسانسورهای صنعتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این آسانسورها باید برای جابجایی وسایل و ابزارهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند که امکان جابجایی آنها بهصورت دستی وجود ندارد. بازرسی آسانسورهای صنعتی با هدف جلوگیری از حوادث جبران ناپذیر در کارگاهها رخ میدهد.
الزام بازرسی آسانسورهای صنعتی باعث شده تا اکثر کارفرماها و صاحبان صنایع به دنبال روشی برای سریعتر کردن فرآیند بازرسی آسانسورهای صنعتی باشند. خوشبختانه شرکت بازرسی ادواری آسانسورهای صنعتی به شما این امکان را خواهد داد که بهصورت تخصصی و با صرف زمان محدودی مراحل مربوط به دریافت گواهی و استاندارد را انجام دهید.
الزام بازرسی آسانسور باعث شده تا تقاضای مردم برای دریافت خدمات بازرسی ادواری آسانسور افزایش پیدا کند. بهترین شرکت برای بازرسی ادواری آسانسور میتواند به شما این امکان را بدهد تا در زمان کوتاهی، مراحل بازرسی را انجام دهید. الزام بازرسی آسانسور و قوانینی که برای آن وجود دارد، باید باعث شود تا کمی تخصصیتر فکر کنید.
البته برای اینکه بتوانید پروسه مربوط به بازرسی آسانسورهای هیدرولیک را انجام دهید، باید حتما از ایمنی و سلامت آسانسور اطمینان حاصل کنید. آسانسورهایی که کیفیت بالایی ندارند و همچنین به ایمنی و ابزارهای آنها توجه نشده است، مدام در حین بازرسی ادواری آسانسور رد میشوند. در واقع، اصلیترین هدف برای الزام بازرسی آسانسور نیز همین است.
بهترین شرکت برای بازرسی ادواری آسانسور به شما این امکان را میدهد تا اگر مراحل ایمنی آسانسور را انجام دادهاید، زودتر بتوانید ایمنی و پایان کار آسانسور را دریافت کنید. اگرچه یک هزینه مشخصی برای انجام مراحل بازرسی و ارائه گواهی ایمنی از شما دریافت میشود، اما این مبلغ آنقدر ناچیز بوده که جای نگرانی وجود ندارد. میتوانید با صرف هزینه کم، اقدام به دریافت گواهی ایمنی آسانسور نمایید. فراموش نکنید که بازرسی آسانسورهای صنعتی و هیدرولیک، با کمک تخصص شرکتها میتواند تاثیر زیادی روی ایمنی آسانسورها داشته باشد.
سخن پایانی
در سالهای اخیر با توجه به الزام بازرسی آسانسور، کارفرماهای زیادی متقاضی دریافت این خدمات بودهاند. برای بازرسی ادواری آسانسور و بازرسی اولیه یک چک لیست وجود دارد که میتواند میزان عملکرد صحیح آسانسور را مشخص کند. بدیهی است که اگر این چک لیست بهصورت اصولی تکمیل شود و نقاط قوت و ضعف آسانسور بررسی گردد، ایمنی آسانسور چندین برابر خواهد شد.
الزام بازرسی آسانسور نیز با هدف مراقبت از جان مردم است. اگر بازرسی آسانسورهای صنعتی و هیدرولیک به درستی انجام نشود، ممکن است شاهد بروز مشکلات مختلفی باشیم که هر کدام معایب خاص خودشان را دارند. بهترین شرکت برای بازرسی ادواری آسانسور به شما این امکان را میدهد تا سریعتر مراحل دریافت گواهی استاندارد را انجام دهید؛ اما این مطلقا بدین معنی نیست که شما میتوانید بدون توجه به استانداردها و قوانین موجود و با کمک بهترین شرکت، گواهی ایمنی را دریافت کنید.
برای آشنایی با بازرسی جرثقیل بازویی به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
شرکت بازرسی ایده پردازان رسپینا (IPR) با مجوز رسمی از وزارت تعاون، کار و رفاه ایران و تحت نظر مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار آماده ارائه خدمات مشاوره و بازرسی ایمنی و فنی در سطح کشور و در صنایع گونگون از جمله صنایع تولیدی، غذایی، داروسازی، خودروسازی، انبارداری، نفت و گاز، پتروشیمی و بنادر کشور می باشد.
مطالعه بیشتر
خدمات دیگر